Jet Press 720S Gıda Ambalajlarında da Kullanılabilir

Fujifilm Avrupa, Jet Press 720S’nin birincil gıda ambalajları üzerindeki baskılar için de kullanılmasını sağlayarak ambalaj alanındaki kullanım alanlarını önemli ölçüde genişleten ve gıdalar için güvenli olan yeni mürekkebin kullanıma sunulduğunu duyurdu.

Raflarda daha fazla göze batmayı ve ürünlerinin de rakiplerinden ayırt edilebilmesini sağlayacak yöntemler arayan ambalaj markası sahiplerinin sayısı gittikçe artıyor. Bu kişiler ayrıca ellerinde tuttukları stok miktarını azaltmayı, tedarik zincirlerini en verimli hale getirmeyi ve daha kârlı bir ofset baskı kalitesine sahip olmalarını, özel ambalajlarını daha hızlı ve daha kısa sürelerde hazırlayabilmelerini sağlayacak dijital baskı çözümlerini bulmanın yollarını da arıyorlar.

600 mikron kalınlığa kadar mukavva veya sentetik medyada gerçekleştirilen sonlandırma çalışmalarına hazır, olağanüstü derecede tutarlı ve yüksek kaliteye sahip baskılar sunan Jet Press 720S karton ambalaj çözümünün aynı zamanda birçok farklı baskılı ambalaj üreten Avrupalı müşterilerin yaklaşık üçte birinin tüm ihtiyaçlarını da eksiksiz bir şekilde karşıladığı, belirtiliyor. Bu müşterilerden biri olan Alman baskı firması Straub Druck & Medien AG’nin CEO’su Francisco Martinez, “Ambalaj alıcıları tutarlılık ve düz ve parlak renkler istiyor ve Jet Press baskı makineleri de tüm bunları sunabiliyor. Ambalaj baskısı işlerinin, önümüzdeki birkaç yıl boyunca ticari baskı faaliyetlerimizle paralel büyüyeceğine inanıyoruz ve Fujifilm makineleri de bu sektördeki başarımız açısından çok önemli”, diyor.

Gıdalar açısından güvenli yeni mürekkep, Jet Press karton ambalaj çözümüne ilave bir bileşen olarak bu çözümü, birincil gıda ambalajları için onaylanmış ilk B2 dijital baskı çözümü haline getiriyor. Bu sayede de gıda, ilaç ve kozmetik, ev, kişisel bakım ürünleri için kaliteli karton ambalaj üretme konusunda güvenilir bir dijital çözüme yönelik hızla artan ihtiyacı karşılayabilmekte.

Gıdalar açısından güvenilir olan bu yeni, düşük geçişli ve su bazlı mürekkep, aralarında İsviçre’nin 817.023.21 sayılı kararnamesinin ve 1935/2004 sayılı Avrupa Komisyonu Yönetmeliği’nin de bulunduğu birincil gıda ile temas eden ürünler yönetmeliklerine uygun ve inline ya da inline olmayan UV veya su bazlı laklar ile birlikte çalışacak şekilde özel olarak formüle edilmiş.

Birçok Jet Press 720S müşterisi, bu baskı makinesini hali hazırda ikincil gıda ambalajlarının yanısıra ambalajların baskı çalışmaları için de kullanmaktadır. Bunlardan biri de Belçikalı Packaging for Professionals (P4P) firması. Talebe göre üretilen kaliteli ve düşük hacimli ambalaj ihtiyaçlarına yönelik Avrupa ambalaj pazarındaki eksikliği gidermek amacıyla kurulan P4P, tüm faaliyetlerini Jet Press 720S’yi esas alarak geliştirmiş. P4P’nin kurucu ortağı ve CEO’su Mohamed Toual, “Geleneksel olarak ambalaj sektöründeki müşteriler, dijital baskının, ofset baskının veya flekso baskının kalitesine erişebileceğinden hep şüphe duymuştur. Ancak müşterilerimiz, Jet Press 720S’de ürettiğimiz ürünlerin kalitesinden oldukça etkilendiler. Aldığımız geri bildirimler hep olumlu oldu ve bu durumun gelecekte de devam edeceğine inanıyoruz”, diyor.

Ambalaj sektöründe sundukları ürünleri çeşitlendirmek isteyen şirketler için Jet Press karton ambalaj çözümü ayrıca Tilia Labs’in Phoenix uygulama ve planlama yazılımını da içerebilmekte. Bu yazılım, fireyi en aza indirmeyi veya baskı hızını en yükseğe çıkartmayı esas alarak işlerin derlenmesi veya “bir araya getirilmesi” sürecini en verimli hale getiriyor. Bu bir araya getirme fonksiyonu gerçek şekil birleştirmeyi desteklemekte ve kullanıcılara da işleri düzenleyebilmeleri için farklı seçenekleri otomatik sunuyor.

Fujifilm EMEA bölgesi Dijital Baskı Çözümlerinden sorumlu yönetici olan Taro Aoki şunları söylüyor:

“Gıdalar açısından güvenli yeni bir mürekkebin kullanıma sunulması, Fujifilm’in Jet Press platformunu geliştirme ve müşteri geri bildirimleri doğrultusunda pazara yeni çözümler sunma konusundaki taahhüdünün bir kanıtıdır. Daha yenilikçi, kişiye özel ve kısa teslimat süreli ambalajlara yönelik artan talep ile birlikte geleceği düşünen ambalaj üreticileri, mevcut sistemlerinin sunduğu güvenilirlik ve baskı kalitesini karşılayan ve baskı işlemlerini kısa sürede ve kârlı bir şekilde yerine getirebilen dijital baskı teknolojilerine daha fazla ihtiyaç duyuyorlar. Jet Press 720S de hem ticari hem de katlanır karton uygulamalarında sergilediği yüksek performansı ve çok yönlü baskı özellikleriyle bu ihtiyaçları karşılayabileceğini kanıtladı. Gıdalar açısından güvenli yeni mürekkebimiz, inline ve inline olmayan lak opsiyonları ve özel ön baskı yazılımımız ile birlikte çok fonksiyonlu çözümlerimizi yepyeni bir seviyeye çıkartıyor ve birçok karton ambalaj matbaacısı için cazip imkanlar sunuyoruz.